Om Yamina

 
 

Vem är du precis just nu, Yamina?

 ” Jag är en glad presterare som drivs av att utgöra en positiv skillnad utifrån ett samhällsperspektiv och  tillsammans med andra  nå inspirerande mål. Mina ledord är Autenticitet, Kärlek och Kraft. 
Under mitt yrkesliv vill jag bidra till att det blir lika självklart att träna psyket, som att träna kroppen. Det gör jag genom att sprida kunskap om prestationspsykologi: 
I rollen som  digital entreprenör sprids mina kunskaper om prestationspsykologi och mental träning till många genom appen Mindprogress Resor. Mina affärsidéer har öppnat upp en dörr mot en teknisk och global värld, samt gett mig globala perspektiv.
Som föreläsare och moderator får jag inspirera och leda olika grupper mot gemensamma mål både på traditionellt vis och med naturen som mötesrum. Jag får djupintervjua experter och nörda ner mig i olika ämnen. Det ger mig kunskap inom ett brett samhällsspektra att dela med mig av.
I min roll som mental coach får jag individer att växa och nå mål som de själva inte trodde var möjliga. Det ger mig en förankring i olika verkligheter och berikande perspektiv, både i stort och i mänsklig utveckling.

Det gör mig djupt lycklig att möta människor på riktigt och att uppleva positiva effekter av mitt arbete. Jag är en människa som älskar att se saker växa:  Alltifrån individer, team, växter, texter, musikkompositioner – till byggnationer som jag ritar till vår trädgård. Frihet är viktigt för mig och jag gillar avskalad kommunikation fri från spel och positionering.
Jag älskar att leva och tycker att den korta tid vi har tillsammans här på jorden ska användas till att göra världen bättre. 
– Yes, I mind progress!”

 

 

Biografi

 Yamina Enedahl är Sveriges första världsrekordhållare i fridykning och licensierad mental tränare med mer än tjugo års erfarenhet av att coacha individer, team- och ledare på olika nivåer och i alla samhällsgrupper. Under sina studier vid Skandinaviska Ledarhögskolan, utvecklade hon en ny prestationskultur och inre ledarskapsprinciper som skulle leda fram till Sveriges första världsrekord i fridykning. Samtidigt fördjupade hon sina kunskaper inom psykisk beredskapsträning, kris-, konflikthantering och kognitiv psykologi på Polishögskolan. Året därpå anlitades Yamina som mental tränare för DIF/Älvsjö och det slutade med ett SM guld.

Yamina har fortsatt att förfina och utvidga sina perspektiv för idrottsmän, ledare och organisationer i privat så väl som offentlig sektor. Hon har skapat samarbetsstrategier för skola, polis och socialtjänst. Med hjälp av Lean filosofi har hon utvecklat fem olika arbetsmarknadsprogram och startat upp två nya kontor från grunden.
Sedan Yaminas Självbiografi  ”Under Ytan-Mentala höjder ur själens djup” släpptes 2014 har den blivit kurslitteratur på Skandinaviska Ledarhögskolan.
Boken och Yaminas tankar om  tre prestationsmyter fick en stor genomslagskraft i media.
Det senaste åren Yamina skrivit förord och kapitel i fem böcker, medverkat i ett 20-tal artiklar och i ett tiotal radioprogram, där ibland:
Dagens Nyheter insidan, Dagens Industri, I Form, Damernas Värld, Göteborgsposten, ETC,  Outsider m.fl. Samt i Radio Stockholm,  Nordegren och Epstein i P1, Radio Sörmland i P4, Radio Malmöhus m.fl
2015 slog Yamina igenom som talare på TEDx konferens Differentia med föreläsningen One last breath-what freediving can teach leaders.Det var också året då Yamina medverkade i Idrottens Himmel och Helvete i SVT´s produktion Svett och Etikett  samt var den återkommande rollen Träningsgandalf i SVT´s Träna med Kalle.
2016 arbetade Yamina att processleda gruppen Stad och plats för att ta fram en gemensam plan för näringsliv, kommun och skolväsendet i syfte att bland annat skapa högre sysselsättningsgrad i Eskilstuna än Sverige i genomsnitt före 2030. 2016 var också året då Yamina debuterade som creative director, kompositör, pianist och sångerska med HiFi albumet How deep is the ocean. Läs mer om artisten Yamina här.
2017 ombildade Yamina Mindprogress  till ett AB och företaget antogs till Stockholm School of Entrepeneurship.  Detta var också året då Yamina modererade  TEDx Stockholms konferens Lighthouse med 7 talare inom 7 olika områden, 850 personer i publiken, livevideoinspelning och alltsammans på engelska.  Konferensen blev den största i TEDx Sveriges historia.
2018 började Yamina utveckla världens första mentala resebyrå – appen Mindprogress Resor. Hon höll bland annat i utbildningsserien Världens bästa coach för hundratals idrottsledare i Sörmlandsidrotten och blev även inbjuden som talare till Kronprinsessparets stiftelses konferens om att skapa motivation hos barn och unga
2019 hade Yamina flera lokala modereringsuppdrag och fördjupade sina kunskaper inom digitalisering och globalisering. Hon var med och skapade konceptet samt modererade  Näringslivsgalan i Nykvarn och  Sörmlandsdagen.  Hon föreläste på Danske Bank och tillväxtmotorn Halmstad High Five. Yamina gästade Jesper Åströms podcast för elever på Berghs School of communication i ett samtal kring data och etik med fokus på hur data används i marknadsföring, samt pratade om psykisk beredskap i TV4 Nyhetsmorgon. 
2020 blev appen Mindprogress resor – världens första mentala resebyrå klar och lanserades både för Iphone och Android. Yamina föreläste på Scania för 200 chefer och medarbetare, samt lanserade föreläsningsserien ”Må, fungera och prestera bättre-mental träning och psykisk beredskap online” där föreläsningarna kombineras med mental träning mellan tillfällena för att skapa bästa resultat. I samarbete med Jessica WicklundYes Workations och Bommersvik konferens lanserades konferenser med Naturen som mötesrum. Konceptet uppmärksammandes på SVT nyheter samt i ett inslag i Landet Runt på SVT. 

 Yamina har belönats med en rad priser, däribland Årets Actionkvinna på Sweden Action Awards, Best female rookie of the year av AIDA International och är den yngsta som fått titeln Certified Mental Training Councelor av Lars-Eric Uneståhl på Skandinaviska Ledarhögskolan. 2018 nominerades Yamina till MariaPihls stiftelses stipendium. Stiftelsen lyfter och synliggör kvinnor som förebilder inom näringslivet, som ledare, i styrelsearbete och som entreprenörer.