Om Yamina

 
 

Vem är du precis just nu, Yamina?

 

”Jag är en föreläsare, moderator, mental coach och digital  entreprenör som vill skapa en bättre värld genom att sprida kunskap och inspirera till rätt mindset och gott inre och yttre ledarskap. Mina ledord är Autenticitet, Kärlek och Kraft.
Från mitt perspektiv lever vi i ett samhälle och i en värld full med tillbakahållen kraft som inte används till något konstruktivt. Jag funderar ofta på hur världen ser ut när människor är trygga och säkra i sig själva. När när de vet att det är älskade oavsett hur de presterar. När samarbete är självklart för att optimera resultaten. När man lär av både sina framgångar och till tillkortakommanden – och öppet vågar dela erfarenheter för att alla ska utvecklas.
Jag drivs av att utgöra en positiv skillnad och nå meningsfulla mål. Det gör mig djupt lycklig att se stora positiva effekter av mitt arbete och jag älskar att se saker växa: Både människor, växter, texter, musikkompositioner, byggnationer och idéer som jag ritar till vår trädgård. Livets guldkant är goda relationer, humor och sinnliga upplevelser så som kulinarisk mat, resor, estetik, visuell och auditiv skönhet. Balans för mig är att få leva i ytterligheter: Logiken får vila ut i kreativiteten, det mentala i fysisk aktivitet, det sociala i ensamhet och tysnad, det proaktiva i det inlyssnande och livet på land får sin vila då jag dyker under ytan.
Jag vill utveckla den mentala träningen till våra samtida och framtida generationer så att så många människor som möjligt ska få vetenskapligt förankrad kunskap om hur man kan träna sina inre tankar, bilder och känslor – sitt mindset. Vilket mindset man har i livet är ju helt avgörande för hur livet kommer att utspela sig. Rätt mindset är också förutsättningen för att mänskligheten ska klara av de utmaningar som vi står inför idag. Tack vare digitaliseringen har det aldrig varit så lätt att nå så många, så snabbt. Så nu det är bara att surfa på vår tids våg: – Yes, I mind progress!
Som coach får jag ta del av människors världar. Det ger mig en förankring i olika verkligheter och berikande perspektiv.
Som föreläsare och moderator får jag kunskap inom ett brett samhällspektra. Jag får djupintervjua experter och genom mina reflektioner och ledning inspirera grupper och publik till utveckling.
Som entreprenör får jag ta del av den senaste tekniska utvecklingen i digitaliseringens tidevarv. Mina affärsidéer tar mig ut på nya vägar och öppnar upp en dörr mot världen och en global marknad. Jag har nog alltid känt mig som en världsmedborgare, snarare än en person som tillhör en viss nationalitet.
Att få ny kunskap och och träffa människor som tänker på andra sätt än jag själv är bland det roligaste jag vet. Tvärvetenskapliga, mångkulturella och kreativa sammanhang – där trivs jag som fisken i vattnet! Frihet är viktigt för mig och jag gillar avskalad kommunikation fri från spel och positionering. Tror det är för att jag älskar att leva och tycker att tiden vi har tillsammans här på jorden är för värdefull för att tramsas bort.
– Så nu kör vi!”

 


 

Biografi

Yamina Enedahl är Sveriges första världsrekordhållare i fridykning och licensierad mental tränare med mer än femton års erfarenhet av att coacha individer, team- och ledare på olika nivåer och i alla samhällsgrupper. Under sina studier vid Skandinaviska Ledarhögskolan, utvecklade hon en ny prestationskultur och inre ledarskapsprinciper som skulle leda fram till Sveriges första världsrekord i fridykning. Samtidigt fördjupade hon sina kunskaper inom psykisk beredskapsträning, kris-, konflikthantering och kognitiv psykologi på Polishögskolan. Året därpå anlitades Yamina som mental tränare för DIF/Älvsjö och det slutade med ett SM guld.
Yamina har fortsatt att förfina och utvidga sina perspektiv för idrottsmän, ledare och organisationer i privat så väl som offentlig sektor. Hon har skapat samarbetsstrategier för skola, polis och socialtjänst. Med hjälp av Lean filosofi har hon utvecklat fem olika arbetsmarknadsprogram och startat upp två nya kontor från grunden.
Sedan Yaminas Självbiografi  ”Under Ytan-Mentala höjder ur själens djup” släpptes 2014 har den blivit kurslitteratur på Skandinaviska Ledarhögskolan.
Boken och Yaminas tankar om våra prestationsmyter fick en stor genomslagskraft i media.
Det senaste åren Yamina skrivit förord och kapitel i fem böcker, medverkat i ett 20-tal artiklar och i ett tiotal radioprogram, där ibland:
Dagens Nyheter insidan, Dagens Industri, I Form, Damernas Värld, Göteborgsposten, ETC,  Outsider m.fl. Samt i Radio Stockholm,  Nordegren och Epstein i P1, Radio Sörmland i P4, Radio Malmöhus m.fl
2015 slog Yamina igenom som talare på TEDx konferens Differentia med föreläsningen One last breath-what freediving can teach leaders.Det var också året då Yamina medverkade i Idrottens Himmel och Helvete i SVT´s produktion Svett och Etikett  samt var den återkommande rollen Träningsgandalf i SVT´s Träna med Kalle.
2016 arbetade Yamina att processleda gruppen Stad och plats för att ta fram en gemensam plan för näringsliv, kommun och skolväsendet i syfte att bland annat skapa högre sysselsättningsgrad i Eskilstuna än Sverige i genomsnitt före 2030. 2016 var också året då Yamina debuterade som creative director, kompositör, pianist och sångerska med HiFi albumet How deep is the ocean. Läs mer om artisten Yamina här.

2017 ombildade Yamina Mindprogress  till ett AB och företaget antogs till Stockholm School of Entrepeneurship.  Detta var också året då Yamina modererade  TEDx Stockholms konferens Lighthouse med 7 talare inom 7 olika områden, 850 personer i publiken, livevideoinspelning och alltsammans på engelska.  Konferensen blev den största i TEDx Sveriges historia.

Yamina har belönats med en rad priser, däribland Årets Actionkvinna på Sweden Action Awards, Best female rookie of the year av AIDA International och är den yngsta som fått titeln Certified Mental Training Councelor av Lars-Eric Uneståhl på Skandinaviska Ledarhögskolan. 2018 nominerades Yamina till MariaPihls stiftelses stipendium. Stiftelsen lyfter och synliggör kvinnor som förebilder inom näringslivet, som ledare, i styrelsearbete och som entreprenörer.